ENEN
alle kategorier

Industri Nyheder

Du er her : Hjem> Nyheder > Industri Nyheder

Kort introduktion til HVOF sprøjteproces

Tid: 2022-08-02 Hits: 36

Sprøjtning med høj hastighed oxyfuel (HVOF) fungerer ved at blande flydende brændstof og ilt, som føres ind i et forbrændingskammer og antændes. Den resulterende gas har en ekstrem høj temperatur og tryk, som udstødes gennem en dyse ved supersoniske hastigheder. Til højhastighedsgasstrømmen injiceres pulver, som delvist smelter. Strømmen af ​​varm gas og pulver ledes mod overfladen, der skal coates. Den resulterende tætte belægning har lav porøsitet og høj bindingsstyrke [1], hvilket giver mange fordele, såsom korrosionsbestandighed.  

Karakteristika ved HVOF-sprøjtning er: høj strålehastighed, lavere flammetemperatur end eksplosiv sprøjtning, velegnet til hårdmetalbelægning. HVOF-sprøjtning bruges primært til at påføre højkvalitetsbelægninger af cermets såsom WC/Co og WC/Co/Cr. Belægningstykkelse er normalt i området 0.1-2 mm. Karakteristiske træk ved HVOF-sprøjtebelægninger omfatter deres lave niveau af porøsitet ved ca. 1-2 vol% og lave oxidindhold i området 1-2 vægt%. Vedhæftningsstyrken overstiger ofte 80 MPa. Disse belægninger kan bruges på tværs af et spektrum af ingeniør- og fremstillingsapplikationer for at forbedre komponenternes overfladeegenskaber. Dette muliggør fremstilling af omkostningseffektive, højtydende dele fremstillet af billige eller lette materialer med en funktionel overflade.

High Velocity Oxygen Fuel (HVOF) sprøjtning er en termisk sprøjtebelægningsproces, som bruges til at forbedre eller genoprette en komponents overflade (egenskaber eller geometri). Denne overfladetekniske teknik muliggør bedre levetidsforlængelse af udstyr ved at øge erosions- og slidstyrke og korrosionsbeskyttelse. HOVF-sprøjtning er en meget anvendt proces inden for hårdmetalproduktion. Brugen af ​​supersonisk sprøjteteknologi kan styrke overfladeforstærkende behandling af hårdmetaldele, hvilket gør den mere velegnet til barske arbejdsforhold i forskellige industrier såsom maskinfremstilling, rumfart, transportenergi og petrokemiske industrier.

Fordelene ved HVOF-sprøjtning i forhold til andre termiske sprøjteprocesser vedrører primært forbedret belægningskvalitet,
såsom:

Højere styrkebinding til det underliggende substrat og forbedret sammenhængskraft i belægningen
Bedre slidstyrke på grund af hårdere, sejere belægninger
Højere hårdhed på grund af mindre nedbrydning af karbidfaser
Forbedret korrosionsbeskyttelse på grund af mindre porøsitet gennem tykkelse  
Tykkere belægning på grund af mindre restspændinger   
I de seneste år, med den yderligere forbedring af folks krav til belægningsydelse, har flertallet af videnskabsmænd udviklet supersonisk flammesprøjtning og supersonisk plasmasprøjtning på det oprindelige grundlag gennem kontinuerlig innovation. Samtidig har de successivt udviklet lasersprøjtning, reaktionsvarmesprøjtning Processer som sprøjtning og koldsprøjtning.
Zonco har en række forskellige overfladeforstærkende teknologier, herunder rig erfaring med supersonisk sprøjtning, for at give kunderne løsninger på forskellige vanskeligheder. For flere produktdetaljer, besøg venligst hjemmesiden: https://www.zonco-carbide.com/    

Hotte kategorier